субота, 10. мај 2014.

Bend za vencanja

Postoji jedna anegdota o tome kada je jedana od zvanica za venčanje ili ti kako se to obično kaže svadbu poreklom i mesta življenja u ruralnim krajevima pokušao da naruči muziku na svadbi gde je svirao jedan naš poznati bend za vencanja.

Gradska svadba i bend za vencanja

Bila je to jedna gradska svadba gde ni jela nisu bila ona klasična na kakva je on već navikao, znate ono redom na seoskoj svadbi, hrane i pića u izobilju. Uzalud je čekao kuvanje sarmu u jagnjeće pečenje, dok je bend za vencanja svirao i pevao muziku koju on prvi put čuje. Muzika za svadbe je drugačije zvučala kada je on bio mlađi.bend za vencanja, kako piše na njihovoj zastavi ikada čuo one stare naše pesme, Mladoženja najlepši u selu, ili ono ima Ujko pare za sestrića.
Ovi sad pevaju i na nekom stranjskom jeziku. Da li uopšte ovaj
Onako polugladan od nekih đakonija na ručku bez sarme, a pečenja nije ni bilo, jer zna se mlada izlazi kada se služi pečenje, ovde ni običaje nisu poštovali, bio je totalno razočaran. Tražio je rakiju od šljiva da pije, nije bilo ni dobre domaće prepečenice. Kakva je to svadba ili ti venčanje kako kažu u gradu bez domaće rakije od šljiva. Dali mu neki wiski da pije umesto rakije. Bez rakije od šljiva nema pravog pića.
Ustao je i otišao do muzike, izvadivši 100 evra koliko je hteo da "baci" na muziku za svadbe i rekao svirajte mi "Vencanica bela, bela" za sve pare. Bend za vencanja se samo pogledao i rekao, stvarno nam je žao, ali ova pesma nije na repertoaru. Okrenuo se zahvalio domaćinu na pozivu, setio se svih propusta, da nije jeo ni pečenje, ni pio rakiju od šljiva, da bend za vencanja nema pojma o muzici, i procedio kroz zube, dođite dogodine kod mene ženim unuka, da vidite šta je svadba sa šatrom od tri dana.

Нема коментара:

Постави коментар